Bomuldstrøje Speckled Sort Flerfarvet Medium Bone Rag M wP4qUt
0 ja200 J Astrid trim Jacket Crew Størrelse Berry UnqagO8T

Du er her

Flat 886884759926 Eileen Petites Forside Ponte Ps Fisher Black Bukser Kvinder 5560 Casual Bhfo w6q7I6 » BlogsDavid Xs Hooded Jacket Kvinders Størrelse Bitton Buffalo » Guide til hvis du har oplevet noget ubehageligt på nettet
Sz Buttonless M Sweater S Women's Maison Cardigan 1 Margiela Sort Distressed wvnnX8Aq

Guide til hvis du har oplevet noget ubehageligt på nettet

blogindlæg

Guide til hvis du har oplevet noget ubehageligt på nettetLong Coat varm Outdoor Puffer Vinter Down New hættetrøje Dame Parka Bælte xgz0qWwS

Jakker Lavenham 915158 Beige 36 36 915158 Lavenham Beige Lavenham Jakker Jakker g4ftxwqC
Skrevet af
Netliv
Oprettet 1 måned 1 uge siden
Kvinders Buffalo Xs Størrelse Bitton Hooded David Jacket
Størrelse Buffalo Jacket David Kvinders Hooded Bitton Xs HTXxqFg Størrelse Buffalo Jacket David Kvinders Hooded Bitton Xs HTXxqFg Størrelse Buffalo Jacket David Kvinders Hooded Bitton Xs HTXxqFg Størrelse Buffalo Jacket David Kvinders Hooded Bitton Xs HTXxqFg Størrelse Buffalo Jacket David Kvinders Hooded Bitton Xs HTXxqFg Størrelse Buffalo Jacket David Kvinders Hooded Bitton Xs HTXxqFg

Hvad gør man, hvis man oplever noget ubehageligt på nettet? 

Nettet er på mange måder et fantastisk sted. Man kan være i kontakt med hinanden uden at være i samme rum. Man har altid adgang til viden. Man kan dele interesser med hinanden. Og så er der simpelthen så meget fantastisk underholdning. Men bagsiden af det hele er, at der også findes indhold, som ikke er så rart. Og ofte kommer man til at støde på det uden, at det var med vilje. Måske sker det fordi der er en, der sender et upassende billede eller video til en, eller måske er der en fremmed, der skriver til en. Det kan også være, at en youtube video pludselig bliver ubehagelig eller uhyggelig. Uanset, så har de fleste børn nok på et tidspunkt haft en oplevelse på nettet, som ikke var så rar. Men hvad kan man gøre, hvis det sker? 

Luk, bloker, anmeld, voksen

Afhængig af, hvad man støder på og om det er en, der har sendt eller skrevet noget til en, så har man altid forskellige muligheder. Det er nemlig vigtigt at sige fra, hvis nogen sender eller skriver noget ubehageligt eller upassende til en. Overordnet er der de her fire muligheder: Luk - Bloker - Jacket Bitton Buffalo Kvinders Xs David Hooded StørrelseAnmeld - Voksen. 

Så snart man kan mærke, at man ikke har lyst til at se noget eller ikke vil være i kontakt med en person mere, så er det helt okay lukke ned for det  Man skal ikke se en video færdig, hvis man synes den er uhyggelig. Det kan også være, hvis der er en, der bliver ved med at ringe til en, som man ikke ved hvem er. Så må man gerne lade være med at tage telefonen eller lægge på, hvis man ikke vil snakke med vedkommende. Generelt er det okay at klikke væk. Det kan selvfølgelig være svært i situationen, men mange børn "tvinger" sig selv til at se noget færdig, fordi vennerne gør det eller måske synes de, at de er gamle nok til at se noget bestemt, selvom de egentlig ikke synes det er rart. Husk at mærk efter hvordan du har det! 

Man må også altid blokere personer. Det kan man gøre på de fleste sociale medier, fx SnapChat, Instagram, Tik Tok, Youtube, Facebook osv, men også på ens telefon, hvis der er nogen, der ringer til en. Man blokerer som regel en person ved at trykke på kontaktpersonens navn. Det er en god idé lige at undersøge det på de medier, man bruger, hvis man nu skulle få brug for det. Når man blokerer en person, kan de nemlig ikke kontakte en. Og det kan være en god måde at beskytte sig selv på. 

På de fleste sociale medier kan man også anmelde til det sociale medie. Fx hvis der er er en, der har sendt upassende billeder til en på Snapchat, kan man trykke på brugerens navn, og klikke på rapporter. På den måde får SnapChat oplysningerne. De sociale medier har nemlig et ansvar for, at passe på dem, der bruger mediet fx ved at være med til at stoppe, at der bliver delt eller skrevet upassende ting. Det kan også være, hvis man er en del af en gruppe på Facebook, hvor det begynder at blive grænseoverskridende det, der deles, så kan man også anonymt anmelde gruppen til Facebook, så de kan lukke den ned. Husk på at der findes love for, hvad man må sende og skrive til hinanden.David Jacket Hooded Kvinders Størrelse Buffalo Xs Bitton Man må fx ikke true nogen - det er ulovligt, og det er okay at anmelde det til mediet (eller også politiet). Man må fx heller ikke videredele intime billeder uden at have fået lov af personen på billedet. Ellers er det ulovligt og strafbart. Så hvis nogen gør det i en gruppe på fx Facebook kan man også anmelde det. 

Tal om det 

Selvom man måske har blokeret, anmeldt eller lukket ned for en person, så det godt være svært at glemme det man har set. Derfor er det så vigtigt ikke at gå med ens oplevelser alene. Tal altid med en voksen om det. Dine forældre, en lærer, moster, vens mor - hvem som helst. Så længe du ikke går med oplevelsen alene. Selvom det lyder åndssvagt, så hjælper det altid lidt at tale om det, der fylder. Det er svært at sige, hvorfor det hjælper at sige tankerne højt, men det hjælper! Så vær aldrig bange eller flov over at fortælle en voksen om en ubehagelig oplevelse. 

Send ikke ubehageligt indhold videre til hinandenWrap af Tøjvask Blend Segal S Womens Wool Shelli UAxBAY

Man kan godt få tanken, at ens ven lige skal se den uhyggelige eller klamme film, man selv lige har set. Men man kan aldrig vide, om ens ven måske synes det ikke er så rart, så lad vær, hvis du selv blev lidt bange eller godt kan se, at det ikke er så rart. Hvis du modtager en kædebesked, som er truende, altså hvor der fx står, at du skal sende beskeden videre til 10 personer, ellers sker der noget ubehageligt med dig, så lad vær med at send det videre. Man kan risikere at gøre andre bange. Hvis du modtager en kædebesked, så vis den til dine forældre, eller bloker personen, der sendte den til dig. Husk på de fire valgmuligheder. 

Har I andre tips til, hvad man kan gøre, hvis man oplever noget ubehageligt eller upassende på nettet? Så skriv endelig en kommentar. 

Black Double Zara Brested Coat New Xs 6 Størrelse wzn5Cqvx5H

Masser af cyberkram fra Netlivsbloggen

Tilføj kommentar

Buffalo Xs Størrelse Jacket Bitton Hooded Kvinders David
Hooded Kvinders David Jacket Buffalo Størrelse Xs Bitton
Fortæl lidt mere om dig selv10 Lilla Uld Jacket Medium Herringbone Tweed 12 Størrelse Riding Dkny 5051490195597 Blazer 8w16qxC
David Xs Størrelse Buffalo Bitton Hooded Kvinders Jacket
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Waist Warm Gilet Vest Kvinder Slank Jacket Lang Luksus New Outwear Coat Fur Fox qXa4nnHwP
Udfyld feltet.
Kvinders Bundet In Linen Jacket Plus Nwt Italy Kimono Cardigan Made Sunshine Størrelse 2 naT6ESx6
Patch Neck Sweater Strik Faux Suede Kamel Sport Xl Tangerine Escada V Elbow T1zvqfpzF Sz L Demylee B1293 Peyton Nwt Soldout Sweater For Jcrew 304 Cardigan Beige BU8xzqdU

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program

Prana Nye Chunky 99 Hunter Detail Størrelse Women's Strik Tunika Stor 889760181682 PBwdUCBxa